Nationale 5 mei viering

In 2021 gaf Artifex een vervolg aan de campagne 'Verhalen om nooit te vergeten’, die we eerder in 2020 ontwikkelden in opdracht van Provincie Zuid-Holland, gastprovincie van de nationale 5 mei viering. We riepen kinderen op om op zoek te gaan naar verhalen over oorlog en vrijheid en hier een creatief filmpje van te maken, zodat ze nooit vergeten worden.

Verbinden van verschillende mensen en generaties

Afgelopen jaar liet zien hoe belangrijk het is om bij vrijheid stil te staan. Ook al voelde dat soms niet zo door quarantaines, lockdowns en avondklokken, Nederland is een vrij land. Daarom wilde Provincie Zuid-Holland juist nu verhalen delen van mensen voor wie oorlog en vrijheid belangrijke thema’s zijn. Met als doel in gesprek te blijven in een periode dat we veel tijd thuis doorbrengen.

Animatie en online campagne

Artifex ontwikkelde een website, animatie en een social media campagne. De animatie werd opgepikt door landelijke media. Het tonen van de animatie door EditieNL op Bevrijdingsdag, onderstreept het belang van visueel aantrekkelijke content maken. Ook kreeg de campagne redactionele aandacht van lokale en regionale media. Ook ontwikkelden we een toolkit met instructies en posters voor scholen waarmee zij leraren en leerlingen konden activeren voor deelname.

Aandacht voor verhalen over oorlog en vrijheid

Namens de provincie Zuid-Holland riepen we kinderen uit de provincie op verhalen over oorlog en vrijheid te verzamelen en hier een filmpje van te maken. De campagne kreeg aandacht van landelijke, regionale en lokale media waardoor verhalen over oorlog en vrijheid opnieuw aandacht kregen bij diverse generaties, zoals (over)grootouders, ouders, leraren en kinderen. Zo verbinden we generaties en blijven we in gesprek.

Trailer: Verhalen om nooit te vergeten 2021

ToegepasteExpertise

Dit is het belangrijkste onderdeel dat wij van A tot Z hebben uitgevoerd.

    Samenwerken?
    Bel ons!