Één tegen eenzaamheid

Als onderdeel van het actieprogramma ‘Eén tegen eenzaamheid’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, organiseerde Artifex – in samenwerking met UP! – de twee werkconferenties ‘HOE DAN?’. Hiermee bracht Artifex op 10 en 12 november 2020 gemeenten, organisaties en bedrijven online samen in de strijd tegen eenzaamheid onder ouderen.

Regiobijeenkomsten

Artifex werd door UP! benaderd om twee regiobijeenkomsten voor West Nederland en Oost Nederland organisatorisch te ondersteunen. Als onderdeel van het actieprogramma ‘Eén tegen eenzaamheid’ hadden de bijeenkomsten het doel om gemeenten, organisaties en bedrijven te informeren over eenzaamheid onder ouderen en dit als maatschappelijk probleem op de kaart te zetten. En om de verschillende partijen te inspireren om nieuwe samenwerkingen aan te gaan in de strijd tegen deze eenzaamheid.

Logistieke en organisatorische realisatie

In opdracht van UP! nam Artifex de gehele logistieke en productionele uitvoering van de twee online conferenties op zich, om in samenwerking met diverse partijen de talkshow, lezingen en (interactieve) werksessies soepel te laten verlopen. Daarnaast verzorgde Artifex, in samenwerking met UP!, de gehele communicatie rondom de conferenties: van het verspreiden van doelgroepsgerichte informatie tot aan het verzorgen van het aanmeldingsproces.

Coronaproof onlineprogramma

Door de coronacrisis vonden de conferenties online plaats. Artifex toonde aan dat ze haar expertises op het gebied van organisatie, eventmanagement en communicatie moeiteloos kan vertalen naar een (voornamelijk) online omgeving. Tijdens de onlineprogramma’s werd eenzaamheid onder ouderen effectief in beeld gebracht en kwamen deelnemers in aanraking met een breed netwerk in de regio. Dit succes biedt mogelijkheden voor conferenties in de toekomst.

ToegepasteExpertise

Dit is het belangrijkste onderdeel dat wij van A tot Z hebben uitgevoerd.

    Samenwerken?
    Bel ons!