5 mei 2019

Elk jaar is een Nederlandse provincie gastprovincie voor de nationale vrijheidsviering en 2019 was het de beurt aan Flevoland. Voor de Provincie organiseerde Artifex in 2019 een activatiecampagne in de aanloop naar de nationale vrijheidsviering en een uitgebreid cultureel programma tijdens de 5 mei viering zelf.

Nationale vrijheidsviering

De Provincie Flevoland vroeg Artifex om een vernieuwende culturele invulling te geven aan de nationale vrijheidsviering op 5 mei en tegelijk met dit programma meer Flevolanders bij de viering te betrekken.

Kiezen in Vrijheid & De Parade van de Vrijheid

Voorafgaand aan 5 mei lanceerde we de activatie-campagne Kiezen in Vrijheid: er werden ‘Vrijheidsinterviews’ afgenomen met Flevolanders, die op Omroep Flevoland uitgezonden werden. Op 5 mei organiseerde we De Parade van de Vrijheid, een gevarieerd keuzeprogramma waar genodigden in alle vrijheid hun culturele hart konden ophalen, met o.a. een lezing van Eva Vriend en een theatervoorstelling van BonteHond. Traditioneel werd afgesloten met de kinder- en 5-mei-lezing en het aansteken van de vrijheidsvlam door de minister-president.

Gevarieerd cultureel programma

Artifex ontwikkelde een gevarieerd cultureel programma voor de 5 mei viering, die een duidelijk Flevolands tintje had en alle genodigden zowel wist te inspireren, aan het denken zetten over hun vrijheid als liet genieten. Met de activatie-campagne die voor 5 mei plaatsvond werden bovendien niet alleen de genodigden, maar heel Flevoland betrokken bij de nationale vrijheidsviering.

EEN GREEP UIT DECollectie

ToegepasteExpertise

Dit is het belangrijkste onderdeel dat wij van A tot Z hebben uitgevoerd.

    Samenwerken?
    Bel ons!