Cultureel erfgoed

Artifex was zeven jaar lang verantwoordelijk voor de dagelijkse exploitatie en culturele programmering van Paleis Soestdijk, een opdracht waarmee in het cultureel ondernemerschap dat we toonden alle expertises van Artifex samenkwamen.

Exploitatie en culturele programmering

Artifex was met een opdracht van Rijksvastgoedbedrijf zeven jaar lang verantwoordelijk voor de exploitatie en dagelijkse publieksopenstelling van Paleis Soestdijk. Artifex nam in deze periode ook de organisatie van uiteenlopende evenementen op zich, zoals BAL!, Zomeravond Cinema en de Escher tentoonstelling Transformatie - van leerling tot meester.

Voor een breed publiek

Artifex zorgde ervoor dat het publiek weer kon genieten van het prachtige cultureel erfgoed dat Paleis Soestdijk is, in afwachting van een permanente eigenaar van het pand. We brachten het verhaal van Paleis Soestdijk en haar historische inwoners met onze vaste opstelling en tijdelijke activiteiten tot leven. Artifex was van A tot Z verantwoordelijk voor het paleis: van ticketverkoop en gidsen opleiden tot de oprichting van een souvenirwinkel, communicatie & PR en verhuur aan derde partijen. In deze periode werd er veel samengewerkt met het bedrijfsleven, sponsoren en goede doelen om Paleis Soestdijk goed te laten draaien en als attractie op de kaart te zetten.

Cultureel ondernemerschap

Artifex heeft in deze periode jaarlijks 100.000 bezoekers mogen verwelkomen met de dagelijkse publieksopenstelling van Paleis Soestdijk. Met het gevarieerde culturele programma wisten we de beleving van deze unieke erfgoedlocatie extra dimensies te geven. Er werden nieuwe doelgroepen aangesproken die zo ook van deze prachtige locatie konden genieten. Daarnaast hebben we de gemeente Baarn en omgeving kunnen promoten.

Paleis SoestdijkIn cijfers

Artifex neemt jarenlang de organisatie van uiteenlopende evenementen en tentoonstellingen op zich. Tevens is Artifex verantwoordelijke voor de dagelijkse publieksopenstelling.

7

JAAR

duurde de opdracht voor tijdelijke exploitatie maar liefst. Jaarlijks werd de opdracht door Rijksvastgoedbedrijf verlengd. Dit vroeg telkens om een uitdagende korte termijn aanpak waarin programmering gerealiseerd moest worden.

2.000

EXCLUSIEVE OPENSTELLINGEN

Naast de reguliere openstelling en rondleidingen gingen de poorten van het paleis exclusief open voor specifieke groepen. Onder leiding van een deskundige gids maakte het publiek op bijzondere wijze kennis met cultureel ergoed.

400K

REGULIERE BEZOEKERS

Los van de enorme bezoekersaantallen tijdens de evenementen in en rondom het paleis verwelkomde Artifex honderdduizenden bezoekers.

EEN GREEP UIT DECollectie

ToegepasteExpertise

Dit is het belangrijkste onderdeel dat wij van A tot Z hebben uitgevoerd.

    Samenwerken?
    Bel ons!