Leeuwarden-Fryslân 2018

In 2018 was Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa. In het teken van Leeuwarden-Fryslân 2018 en in opdracht van NS Stations stelde Artifex een concept samen voor Station Leeuwarden waar het station een culturele gateway vormde en zo letterlijk de aanloop werd voor Leeuwarden Culturele Hoofdstad.

Verbinding met stad

NS Stations gaf Artifex als opdracht om door middel van culturele activaties het station met de stad te verbinden en zo de beleving van Leeuwarden-Fryslân 2018 al op het station te laten beginnen.

Creatieve activaties

Artifex koppelde verschillende culturele activaties op het station aan projecten die plaatsvonden in de stad. Zo waren er in de sfeer van de Escher Expositie in het Fries Museum bij het station speciale streetpaintings te vinden. Voorbijgangers werden uitgedaagd perspectief foto's te maken en te delen. Verder zorgen o.a. een Stationspiano Challenge voor offline en online reuring en namen we reizigers in de Luistercoupé mee op een literaire reis, voorgelezen door Tjitske Reidinga.

Culturele gateway

Artifex programmeerde het hele jaar door verschillende creatieve activaties op station Leeuwarden. Met deze werden de reizigers op station Leeuwarden actief betrokken bij culturele activiteiten in de rest van de stad. Zo genereerde Artifex promotie voor deze activiteiten en Leeuwarden-Fryslân 2018 in het algemeen en maakten we van station Leeuwarden een culturele broedplaats.

De eerste Luistercoupé van Nederland

ToegepasteExpertise

Dit is het belangrijkste onderdeel dat wij van A tot Z hebben uitgevoerd.

    Samenwerken?
    Bel ons!