In 2018 kwam het boek ‘The Menko ten Cate Collection: A Lexicon of Classic Luggage’ uit, over de meest bijzondere koffercollectie van Nederland, die van verzamelaar Menko ten Cate. Artifex verzorgde de organisatie van de boeklancering en creëerde media-aandacht rondom dit evenement.

Unieke boeklancering

De opdrachtgever wilde een unieke boeklancering neerzetten, die niet alleen het boek introduceerde maar ook de aftrap vormde voor de publiciteit rondom dit boek. Artifex werd verzocht een passende invulling aan dit evenement te geven en tegelijk media-aandacht voor het boek genereren.

Persevenement

Artifex organiseerde de boeklancering en verzorgde de communicatie rondom het evenement. Artifex nam ook de persbenadering op zich. De boeklancering werd georganiseerd op een unieke locatie: Ten Cate’s woning Ship Chandlers Warehouse, een voormalige scheepswinkel uit de 17e eeuw. Onder toeziend oog van vele genodigden, journalisten en influencers werd het eerste exemplaar aan Jort Kelder overhandigd. Daarnaast vond er een lezing plaats van historicus Andreas Koch over de bijzondere collectie koffers.

Landelijke media-aandacht

De boeklancering was een geslaagd evenement, met vele aanwezige genodigden, journalisten en influencers. Artifex creëerde met haar netwerk landelijke media aandacht bij televisie, printmedia en online media.

EEN GREEP UIT DECollectie

ToegepasteExpertise

Dit is het belangrijkste onderdeel dat wij van A tot Z hebben uitgevoerd.

    Samenwerken?
    Bel ons!