De Stijl

In 2017 was het 100 jaar geleden dat De Stijl werd opgericht en Nederland vierde dit met het feestjaar Van Mondriaan tot Dutch Design. In het kader hiervan stelde Artifex in samenwerking met de Museumvereniging een succesvolle lezingreeks samen.

Themalezingen

Verschillende musea in heel Nederland hadden speciale thematentoonstellingen bij Van Mondriaan tot Dutch Design, waarbij er behoefte was aan randprogrammering. Aansluitend bij dit vraagstuk gaf de Museumvereniging Artifex opdracht een lezingreeks te organiseren in musea door heel Nederland.

Spin in het web

Artifex nam de gehele (logistieke) organisatie van de reeks lezingen op zich. Allereerst deden we de conceptontwikkeling van de lezingen, waarbij iedere lezing werd afgestemd op de doelgroep van de locatie. Daarnaast namen we de afstemming met de musea voor onze rekening, waarbij we nauw samenwerkten met o.a. curatoren, en verzorgden we de administratieve afhandeling.

Verdieping

Artifex wist een interessant en divers verdiepend programma aan te bieden, dat een goede aanvulling vormde op de verschillende toonstellingen in dit themajaar. De lezingen werden zowel door de musea en de Museumvereniging als de bezoekers zelf ervaren als een welkome contextualisering van de tentoonstellingen.

Museumkaart lezing: Dada en De Stijl

ToegepasteExpertise

Dit is het belangrijkste onderdeel dat wij van A tot Z hebben uitgevoerd.

    Samenwerken?
    Bel ons!