Cultureel feestjaar

In 2018 mocht Leeuwarden zichzelf Culturele Hoofdstad van Europa noemen. Een jaar waarin er in de Friese hoofdstad allerlei culturele activiteiten plaatsvonden, van kleine buurtprojecten tot grote manifestaties. Artifex ontwikkelde arrangementen en programma’s voor Leeuwarden-Fryslân 2018 die inhoudelijk aansloten bij de culturele programmering van dit feestjaar.

Programma- ontwikkeling

De organisatie van Leeuwarden-Fryslân 2018 gaf Artifex de opdracht om arrangementen rondom 15 focusprojecten van het culturele programma van Leeuwarden-Fryslân 2018 te ontwikkelen. Onderdeel van de opdracht was ook om deze in de markt te zetten, door ze via de mediapartners en eigen kanalen van Artifex te verspreiden. Dit alles met het doel om meer bezoekers voor de culturele activiteiten en de regio te trekken.

Interessante, diverse arrangementen

Artifex ontwikkelde zowel voor de particuliere markt als voor de zakelijke (touringcar) markt arrangementen. De ontwikkelde arrangementen brachten we onder de aandacht van onze eigen achterban, door middel van interessante content op de Culturele Agenda, en via ons uitgebreide media- en partnernetwerk. Door een intensieve samenwerking met lokale en nationale partners, culturele instellingen en regionale horeca lieten we de regio optimaal meeprofiteren van de marketingmogelijkheden omtrent Leeuwarden-Fryslân2018.

Tevreden deelnemers en hoge mediawaarde

Artifex ontwikkelde 22 verschillende programma’s, waarvoor samengewerkt werd met een breed scala aan culturele instellingen en lokale ondernemers. Negen mediapartners besteedden aandacht aan deze programma’s, waaronder Elsevier, Nouveau, AVTROTROS Muze en de NRC, met een mediawaarde van €170.935,00. Twee kwalitatieve partners haakten aan bij de arrangementen, NS Station Leeuwarden en De Museumvereniging, waardoor we een interessant programma aan konden bieden. De arrangementen trokken 1200 deelnemers.

ToegepasteExpertise

Dit is het belangrijkste onderdeel dat wij van A tot Z hebben uitgevoerd.

    Samenwerken?
    Bel ons!