De Lichtcode

Om een nieuwe festivalbeleving voor de bezoekers van Amsterdam Light Festival te creƫren, produceerde Artifex in co-productie met theatermaker Chris Bajema het theaterstuk De Lichtcode op een rondvaartboot, waarbij bezoekers tijdens hun vaartocht meegenomen werden in een fictief misdrijf.

Ontwikkeling originele festivalbeleving

Amsterdam Light Festival was op zoek naar een nieuwe, originele manier om haar bezoekers het festival op een unieke manier te laten ervaren. Dit vraagstuk werd bij Artifex neergelegd.

Theater op rondvaartboot

Artifex produceerde in co-productie met theatermaker Chris Bajema een bijzondere editie van het theaterstuk De Lichtcode met Jennifer Evenhuis in de hoofdrol, waarbij de rondvaartboot en de route langs de lichtkunstwerken van Amsterdam Light Festival het decor vormden. Artifex begeleidde de productie van begin tot eind: van conceptontwikkeling in overleg met Chris Bajema tot fondsenwerving en van productie tot PR en kaartverkoop.

Vernieuwende verdieping

Artifex gaf verdieping aan bestaande formats en tilde deze door de combinatie naar een hoger niveau. De nieuwe, originele festivalbeleving die ontstond, sloeg aan bij het publiek, die hun bezoek gemiddeld een 8 gaven. Artifex opende met de ontwikkeling van dit concept deuren voor een alternatieve festivalbeleving.

De LichtcodeIn cijfers

tijdens de zevende editie van Amsterdam Light Festival

1650

bezoekers

stapte aan boord voor een voorstelling van De Lichtcode

25

unieke voorstellingen

met Jennifer Evenhuis in de hoofdrol

EEN GREEP UIT DECollectie

ToegepasteExpertise

Dit is het belangrijkste onderdeel dat wij van A tot Z hebben uitgevoerd.

    Samenwerken?
    Bel ons!