Den Bosch maakt, raakt, smaakt!

Gemeente 's-Hertogenbosch vroeg Artifex om een verfrissende citymarketing campagne te ontwikkelen. Benieuwd naar onze visie hierop? Door studenten in te zetten, wordt de frisse wind die in Den Bosch waait breed verspreid. Hun jeugdig enthousiasme werkt aanstekelijk en verleidt landelijke bezoekers de stad opnieuw te bezoeken. Want ...Den Bosch Maakt, Raakt, Smaakt!

Positionering ‘Cultuurstad van het Zuiden’

‘s-Hertogenbosch post-pandemie weer sterk en verfrist positioneren als ‘Cultuurstad van het Zuiden’ via het zichtbaar maken van de culturele instellingen en hun programmering. Daarbij de cultuurtoerist verleiden tot een (meerdaags) bezoek aan de stad (regionaal en nationaal) en specifiek jongeren en studenten (lokaal) attenderen op ’s-Hertogenbosch als verrassende stad via social media.

Makers concept en content campagne

Artifex ontwikkelde een concept en campagne: Den Bosch MAAKT, de stad herbergt en koestert makers die gedurfde en vernieuwende kunst en cultuur tot stand brengen; Den Bosch RAAKT, het is een stad met meerdere gezichten. Den Bosch verruimt de blik en beroert door bezoekers te raken; Den Bosch SMAAKT, in alles proef je waarde en kwaliteit, durf en excellentie. Wij vroegen lokale studenten (Jonge Zwanen) een postercampagne te ontwikkelen en het cultuuraanbod in Den Bosch via eigen social media content te presenteren. Zowel binnen hun eigen netwerk, als dat van culturele instellingen en voor cultuurtoeristen buiten de stad.

Een ander perspectief op Den Bosch door jonge makers

Lokale jonge makers brachten een ander en eigen perspectief op Den Bosch als ‘Cultuurstad van het Zuiden' aan de eigen generatie én de cultuurtoerist. Versterkt door een landelijke en cross mediale campagne met branded content in Zin Magazine, HP/De Tijd & Opzij, KLUP Magazine en de Culturele Agenda. Dit bracht zichtbaarheid in de stad en online. Jong talent van diverse HBO & MBO opleidingen kreeg een podium in eigen stad. Dit leidde tot enthousiaste onderwijsinstellingen en een doelgroep die zich aangesproken voelt. Ook werd de samenwerking tussen culturele instellingen en makers hierdoor versterkt.

ToegepasteExpertise

Dit is het belangrijkste onderdeel dat wij van A tot Z hebben uitgevoerd.

    Samenwerken?
    Bel ons!