Levende kunstobjecten

Door pesticiden en monocultuur is het is voor wilde bijen moeilijk overleven op het Nederlandse platteland. Daarom creëert het kunstproject BeeTotems For RefuBees een leefomgeving voor de wilde bijen in de stad. Deze bijentotems zijn circulaire, levende kunstobjecten, gevuld met bloemen en planten. Een toprestaurant én hotel voor bijen! Artifex produceerde in opdracht van Stichting Blindpainters dit interdisciplinair project op het snijvlak van duurzaamheid en kunst, bedacht door kunstenaar Hans Kalliwoda.

Coproductie eerste totems

Stichting Blindpainters vroeg Artifex om als coproducent van het project de lancering en uitrol van de eerste twee totems in Amsterdam te organiseren en hier de communicatie en PR voor te verzorgen. Daarnaast kregen wij de opdracht de essentie van het project te vertalen naar een landelijke campagne en hiermee een salestraject in werking te zetten. Met als doel om na het proefproject in Amsterdam een schaalvergroting te bewerkstellingen, waarbij gemeentes in heel Nederland BeeTotems plaatsen.

Publiciteit en media-aandacht

Artifex ontwikkelde een strategisch plan voor het project, met daarin communicatie en PR, werving en exploitatie, en een financieringsstructuur. Daarnaast was Artifex medeorganisator van de onthulling van de eerste twee BeeTotems en verzorgde de communicatie daaromheen. De inzet van ons medianetwerk leverde vermeldingen op bij onder andere Het Parool, vakblad Groen, Krant van de Aarde en diverse lokale Amsterdamse media

Landelijke campagne

Artifex droeg bij aan een succesvolle uitrol van de eerste twee totems en ging in gesprek met diverse beleidsmakers om het project op het netvlies van gemeenten en gebiedsontwikkelaars te krijgen. Dit leverde positieve reacties op bij gemeentes, scholen, organisaties en geïnteresseerde buurtbewoners staat het duurzame kunstproject klaar om landelijk gelanceerd te worden!

ToegepasteExpertise

Dit is het belangrijkste onderdeel dat wij van A tot Z hebben uitgevoerd.

    Samenwerken?
    Bel ons!