Vrolijke, ontroerende kunstwerken

Artifex nam in de zomer van 2016 Paleis Soestdijk over met BAL!: een tentoonstelling samengesteld met een bonte stoet toonaangevende Nederlandse ontwerpers en kunstenaars. BAL! verrijkte het paleis met gekke, vrolijke, ontroerende en vaak interactieve kunstwerken, die stuk voor stuk betrekking hadden op het paleis en haar vroegere bewoners.

Eén laatste keer

Artifex werd gevraagd om nog éénmaal een cultureel programma op zetten in en rondom Paleis Soestdijk, voordat het Paleis een nieuwe bestemming kreeg en niet meer onder Artifex’ verantwoordelijkheid viel. Met BAL! wilden we nog een laatste keer de bezoekers laten genieten van deze plek zoals de koninklijke familie ook eeuwen heeft gedaan.

De handen ineen geslagen

In samenwerking met curator Anne van der Zwaag nodigde Artifex veertig gevestigde en opkomende talenten uit de wereld van kunst, design, mode, architectuur, literatuur en fotografie uit om mee te werken aan deze unieke tentoonstelling. Alle kunstwerken en –installaties werden speciaal voor de tentoonstelling gemaakt en verwezen allemaal naar de bijzondere geschiedenis van het paleis.

De herontdekking van Paleis Soestdijk

In 2016 bood Artifex het publiek een bijzondere ontdekkingsreis door dit wonderlijke stuk erfgoed en een nieuwe blik op onze vaderlandse geschiedenis. BAL! was een eerbetoon aan het paleis en haar geschiedenis.

RTV Baarn bezoekt BAL!

EEN GREEP UIT DECollectie

ToegepasteExpertise

Dit is het belangrijkste onderdeel dat wij van A tot Z hebben uitgevoerd.

    Samenwerken?
    Bel ons!