Lichtkunst in de wintermaanden

Artifex was 7 edities lang het projectbureau van Amsterdam Light Festival, een jaarlijks festival dat Amsterdam in de donkere maanden oplicht met indrukwekkende lichtkunstwerken. Bezoekers kunnen een vaar-, wandel- of fietstocht langs alle kunstwerken maken.

Wereldfaam

Een festival dat is uitgegroeid tot een tentoonstelling van wereldfaam waar bezoekers en kunstenaars van verschillende achtergronden in de donkere winterperiode samenkomen in de hoofdstad: Amsterdam Light Festival.

Toonaangevend festival

In opdracht van Stichting Amsterdam Light Festival produceerde Artifex de eerste 7 edities van Amsterdam Light Festival, van 2012 t/m 2018. In de periode dat Artifex de productie deed, groeide Amsterdam Light Festival uit tot een van de grootste en meest toonaangevende lichtkunstfestivals ter wereld.

Artistiek proces

Artifex was 7 jaar lang verantwoordelijk voor de productie van Amsterdam Light Festival. We organiseerden niet alleen het artistieke proces en de realisatie van het festival zelf, maar ook de marketing. Verder zette Artifex vanaf de eerste editie gepassioneerde eigen gidsen in, die het festival nog meer inhoudelijke verdieping gaven. Daarnaast coördineerden we alle programma-ontwikkeling in het festival.

Wereldfaam

Amsterdam Light Festival is in de 7 jaar dat Artifex dit project leidde uitgegroeid tot een tentoonstelling van wereldfaam waar bezoekers en kunstenaars van verschillende achtergronden in de donkere winterperiode samenkomen in de hoofdstad. Door het tentoonstellen van hoogwaardige en innovatieve lichtkunst in de openbare ruimte verbinden we de plek met het publiek. Sinds 2012 heeft het festival 5 miljoen bezoekers getrokken. Jaarlijks wist Artifex 6 miljoen aan mediawaarde te creëren.

Amsterdam Light Festival #7

Amsterdam Light FestivalIn cijfers

200

LICHTINSTALLATIES

Amsterdam Light Festival heeft in de afgelopen 7 jaar met 200 lichtkunstinstallaties zich ontwikkeld tot één van de belangrijkste lichtkunstfestivals van Europa.

900

DUIZEND BEZOEKERS

brengen jaarlijks een bezoek aan het 53 dagen durende festival voor een vaar, fiets of wandeltocht langs de schitterende werken.

15

DUIZEND WANDELAARS MET GIDS

namen deel aan een rondleiding met officiële festivalgids tijdens de landexpositie. Deze vond de eerste 5 edities plaats in de Plantagebuurt en later ook nog op het Marineterrein Amsterdam.

6

MILJOEN EURO MEDIAWAARDE

wist het festival afgelopen editie te creëren met een breed scala aan (inter)nationale media aandacht.

EEN GREEP UIT DECollectie

ToegepasteExpertise

Dit is het belangrijkste onderdeel dat wij van A tot Z hebben uitgevoerd.

    Samenwerken?
    Bel ons!