Corona-proof kennissessie

In opdracht van Achterhoek Toerisme organiseerde Artifex een digitale, corona-proof variant van de kennissessies voor Achterhoekse musea die normaal gesproken fysiek plaatsvinden.

Digitale kennisuitwisseling voor musea

Achterhoek Toerisme benaderde Artifex om inhoudelijke invulling te geven aan een kennissessie voor de musea uit de Achterhoek. Zulke sessies vinden enkele keren per jaar plaats en zijn bedoeld om onderlinge banden te versterken en kennis en netwerken te delen. Ditmaal vond de sessie online plaats, wegens de geldende corona-maatregelen.

Inhoudelijke invulling kennissessie

Artifex ontwikkelde de inhoudelijke invulling van de kennissessie rondom het thema ‘storytelling’. Een thema dat we extra relevant vonden in de huidige situatie, waarbij culturele instellingen storytelling op andere manieren inzetten dan gebruikelijk. Artifex selecteerde de sprekers voor het evenement: componist en kunstenaar Merlijn Twaalfhoven, vlogger en oprichter van Thuismuseum Jip Heijmerink en Artifex-directeur Raymond Borsboom. Zij presenteerden hun expertise over online profilering, creatieve storytelling en cultureel ondernemerschap. Daarna konden deelnemers ervaringen uitwisselen in een door Artifex begeleide dialoogsessie.

Succesvolle digitale uitvoering

Artifex zorgde voor een interessante en relevante invulling van de kennissessie. Het thema sprak aan: de deelnemende museummedewerkers waren enthousiast over de behandelde aspecten van storytelling. En het feit dat er niet fysiek afgesproken kon worden, vormde geen beperking. Integendeel, deze creatieve, digitale vorm sloeg aan en was voor herhaling vatbaar.

ToegepasteExpertise

Dit is het belangrijkste onderdeel dat wij van A tot Z hebben uitgevoerd.

    Samenwerken?
    Bel ons!